Een nieuw seizoen, een nieuwe gewoonte

We zijn dankbaar voor de hoeveelheid kinderen en jeugd in de kerk. In de afgelopen periode hebben we een aantal keren een doopdienst mogen vieren. We zien ook het aantal kinderen en jeugd die meedoen met de jeugdactiviteiten toenemen. We zijn erg blij met hun aanwezigheid in de gemeente en daarom willen we hen ook meer bekend maken bij de gemeenteleden van andere leeftijden. De Jeugdraad heeft hier met elkaar over gesproken en heeft het volgende voorstel aan de kerkenraad voorgelegd. De kerkenraad heeft van harte met dit voorstel ingestemd. Wat houdt dit voorstel, deze nieuwe gewoonte, in?

De jeugd bekend maken bij andere gemeenteleden

Vanaf komende startzondag worden de verjaardagen van de jeugdleden van 0 tot 16 jaar op zondagochtend meegedeeld door de ouderling van dienst, en meegenomen in de voorbede door de dominee. Op deze manier willen we de jeugd meer zichtbaar en bekend maken bij de gemeenteleden van andere leeftijden.

Wie is er jarig geweest afgelopen week?

Bij de mededelingen op zondagochtend wordt de naam van het kind genoemd die in de afgelopen week jarig is geweest, en er wordt genoemd hoe oud hij/zij is geworden. Dit geldt voor alle jeugdleden in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Waren er meerdere jeugdleden in de afgelopen week jarig? Dan worden ze allemaal genoemd, bij naam en leeftijd. 

Vragen

De jeugdouderling zal de verjaardagen doorgeven aan de betreffende ouderling van dienst. Heb je vragen over deze nieuwe gewoonte? Neem contact op met de jeugdouderling, Janine van der Kooi. Dat kan via: jeugd@ontmoetingskerkgorredijk.nl of 06-41694695.