De kerkrentmeesters behartigen de stoffelijke zaken van de gemeente. Het college zorgt ervoor dat de gemeente financieel in staat is datgene te doen waartoe zij geroepen is.

Beheer en administratie

Voor een goede gang van zaken laat men zich bijstaan door een administrateur. Onder verantwoordelijkheid van het college van
kerkrentmeesters verzorgt een vaste groep vrijwilligers alles wat met het onderhoud en de inrichting van het kerkgebouw en het onderhoud van de pastorie verband houdt.

Vrijwillige bijdragen

De kerk verkrijgt haar financiële middelen vooral door de vrijwillige bijdragen. Daartoe organiseert het college ieder jaar in januari de actie ‘Kerkbalans’ De gemeenteleden worden daarbij gevraagd een bijdrage toe te zeggen voor het lopende jaar.

Jaarlijks is er een Paas- en een oudejaarscollecte. Deze wordt aangekondigd in de nieuwsbrief en/of de Lichtbron. De opbrengst van deze collecten is meestal bestemd voor de eigen gemeente.

Solidariteitskas

Door de synode van de Protestantse kerk in Nederland is in 2004 de Solidariteitskas geïntroduceerd. De naam zegt het al: het gaat om solidair zijn. Gemeenten die financiële problemen hebben kunnen een beroep doen op dit fonds. Zo helpen we elkaar.
De ene keer help je de ander, een volgende keer moet je als gemeente misschien zelf geholpen worden. Voor dit fonds wordt van elk belijdend lid en elk meerderjarig dooplid een financiële bijdrage gevraagd. Van de opbrengst is de helft voor onze eigen kerkelijke huishouding en de rest gaat naar de genoemde Solidariteitskas.

Mutaties

Uiteraard zijn er in een gemeente regelmatig mutaties. De Protestantse kerk in Nederland houdt de mutaties landelijk bij met het systeem Leden Registratie Protestantse Kerk (LRP). De ledenadministrateur zorgt voor de administratieve verwerking van deze
mutaties op plaatselijk niveau.

Kerkblad De Lichtbron

Het kerkblad ‘De Lichtbron’ verschijnt 8 x per jaar. Een abonnement kost 15,- euro per jaar. Indien u geïnteresseerd bent De Lichtbron te ontvangen, kunt u zich aanmelden bij Piet Smits (p.f.smits@hetnet.nl tel 462340) De ( verkorte) inhoud van De Lichtbron is ook beschikbaar op de website Actueel/Lichtbron.

Nieuwsbrief

Informatie voor de nieuwsbrief kunt u voor woensdag 18:00 uur sturen naar nieuwsbrief@ontmoetingskerkgorredijk.nl
Deze e-mailnieuwsbrief wordt aan het eind van de week verstuurd. Aanmelden kan via de website. De papieren versie is op zondagochtend beschikbaar in de kerk.